Over Tom

“Muziek maken  is een zeer aangename verslaving,

ik wil er dan ook niet aan geholpen worden…”

Als de liefde voor muziek bij Tom Meuwese, geboren 1958 in Nijmegen, zich aanmeldt op 6 jarige leeftijd is dat in eerste instantie achter het slagwerk en niet achter de toetsen, maar omdat zijn vader zijn piano verruilde voor een huiskamer-orgel werd de interesse voor dit instrument steeds groter en als hij later als slagwerker bij diverse bandjes, een bigband en zelfs een revue-orkest met goede pianisten/organisten  te maken krijgt, begint  de interesse/behoefte om de kunsten van deze heren thuis na te gaan spelen.

Als hij dan na zijn schooltijd de kans krijgt om bij een plaatselijke muziekzaak als orgelverkoper/demonstrateur een vaste baan te krijgen, wordt de liefde voor de toetsen sterker en die van het slagwerk verdwijnt naar de achtergrond.

Naast deze baan dienen zich ook de diverse orkestjes (o.a. Tropical –Serenaders, The Jet-Set,  Fresh Air) aan om gewapend met orgel, piano en synthesizers het feestcircuit “onveilig” te gaan maken. Met de komst van het allround orkest “Fresh-Air” besluit hij om van het muziek maken zijn beroep te maken om zich fulltime hiermee bezig te gaan houden.

Als plots Yamaha met zijn Portasound keyboard serie uitkomt, komt de omslag voor hem, want met de daaropvolgende steeds beter wordende modellen, kreeg je niet alleen de mogelijkheid om solo een heel orkest neer te zetten, maar ook te vervangen, wat resulteert dat hij inmiddels bijna 30 jaar beroepshalve als succesvol muzikaal-entertainer in binnen- en buitenland zijn meedraait zowel vocaal als instrumentaal. De enorme ervaring die hij in de afgelopen jaren heeft opgedaan zorgen er dan ook voor dat hij niet voor een gat gevangen is en daardoor in staat is om ook bijvoorbeeld  Uw feest, bruiloft, receptie, dansavond, jubileum, diner of opendag( zowel particulier als zakelijk) tot een smaakvol en succesvol geheel te maken. Van achtergrondmuziek tot dans en- feestmuziek en alles wat daar tussen in zit van de 50, 60, 70, 80, 90er jaren  tot  en met nu is grotendeels mogelijk.

Naast zijn werk als muzikaal entertainer en zijn freelance werk als keyboard-demonstrateur en als produktspecialist van de beroemde Yamaha Keyboards en Clavinova’s is hij ook veel te vinden in zijn home-studio, waar hij hobbymatig menig zanger/zanggroep  van orkestbanden en arrangementen  voorziet en daar de mogelijkheden van zijn keyboard nog verder uitbuit. Ook zijn drum verleden komt van pas als het gaat om het maken van songs en styles. De kring is rond.

“Wat live optreden zo leuk maakt is dat je mensen enthousiast kunt krijgen met- en voor je instrument en als je dat dan ook nog met een Yamaha Genos mag doen is dat een cadeautje.”

En wat die aangename verslaving betreft…..gewoon door laten woekeren.